11 octombrie 2008

Is good to be rich

Să fim sinceri : niciodata nu vom castiga la loterie.

Pe de altă parte sansele sunt destuli de mari ca sa fii sclav la un loc de munca nefericit tot restul vietii tale.Asta pentru ca ai fost in toate probabilităţile nascut intr-o anumita clasa sociala. Să recunoaştem esti un membru castă al clasei de lucru.

Ca rezultat, nu avem educaţie, de conexiuni, maniere, aspect, şi de bun gust pentru a deveni vreodată unul dintre ei "rich people". De fapt, ai nevoie de o carte gen pagini aurii pentru a lista toate avantajele neloiale, care considera ei ca le avem. Iata de ce ei sunt atât de uşurati că tu încă mai continui să crezi că toate aceste povesti despre prostie "justiţie" şi "egalitatea de şanse" în aceasta lume.

Şi chiar dacă iti doresti sa iti schimbi modul de viata ,apare frica de schimbare,dar tu trebuie sa decizi ca in viaţa ta de robot mecanic ce joaca rolul atribuit acestei societati,să îndrăzneşti să "te eliberezi de mucegai".Pentru o clasa superioara aceasta postura li se pare de neajuns.Desigur ei vor incerca sa se joace cu scopurile noastre,sindicat împotriva non-sindicat,de sex masculin faţă de femei,salarii mai mari,de legea cererii şi a ofertei.Si pentru a ne da o pauza ocazionala de la monotonia lor de santaj politic ne distrag atentia cu jocuri electorale ca sa fii fericit ca tu inca mai ai un drept la viata.Locul de munca iti submina sanatatea dvs. fizica si psihica,dar se poate mai mult desi ,desigur viaţa ar putea fi diferita.Societatea ar putea fi inteligent organizata pentru a satisface nevoile reale ale populaţie, în general noi luptam colectiv pentru a le da lor un trai mai bun de viata.Si asta e, probabil cel mai mare,cea mai mare semnificativa realizare a sistemului nostru din Romania.Educatia te lasa jefuit de imaginatie,creativitate precum si fara capacitatea de a gandi si actiona pentru tine.Sacrificiul nostru loial face posibil ca coruptia luxoasa din Romania sa functioneze la fel si acest sistem.Pentru ca ne "stiindu-ne locul" chiar si fara a ne gandi care e cu adevarat acela.Care ar fi?

Niciun comentariu: