03 august 2007

apa,o parte din viata ta


Dupa ce a urmat o periaoda de canicula,asta ne mai lipsea restrictie la apa .Cand ma scol eu dimineata sa ma spal,ca tot omu' apa nu e,si ma apuca draciii sa injur,trece o ora,trei,sase ore..si inca astept,mda


Sursa RAJAC IASI.


Avarie majoră la km 71 al conductei de alimentare cu apă potabilă Timişeşti – Iaşi
În seara zilei de 2 august 2007, pe firul 3 al aducţiunii Timişeşti – Iaşi, la 71 de kilometri de oraş s-a produs o gravă avarie a conductei DN 1000 mm, în zona Pod Siret – Şcheia. A fost afectată o porţiune a unei conductei premo (beton precomprimat), cu îmbinări din cauciuc, dată în folosinţă în 1975.
În ce constă avaria: una dintre garniturile de cauciuc a cedat, producând pierderi de apă şi limitând alimentarea localităţilor situate pe traseul aducţiunii. Alimentarea cu apă potabilă a oraşului Iaşi a fost, astfel, diminuată cu 50 %.
Intervenţia RAJAC: La ora 24.00, o echipă de intervenţie formată din 10 specialişti, având la dispoziţie utilajele necesare, a început manevrele de golire a conductei de apă, operaţiune care necesită cel mai mare timp din cadrul intervenţiei. Practic, echipa lucrează la golirea unei porţiuni de 10 km de conductă, având diametrul de 1 m, pentru a putea începe lucrările de reparaţie efectivă a conductei.
Lucrările de reparaţie a porţiunii de conductă avariate sunt estimate să dureze 4-6 ore.
Din momentul finalizării reparaţiei, sunt necesare încă 16 ore pentru ca apa să ajungă la locuitorii Iaşului, parcurgând o distanţă de aproximativ 80 km.
Din cauza acestei avarii, R.A.J.A.C. Iaşi se vede nevoită să limiteze furnizarea apei potabile în perioada 3 - 5 august 2007, după cum urmează:.
apa potabilă va fi furnizată doar între orele 5.00 – 10.00 şi 16.00 – 23.00 în următoarele zone: Dacia, Păcurari, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Cantemir, CUG, Nicolina, Ciurea, Galata, Bucium, Bularga, Bârnova, Zona industrială, Tomeşti, Prisecani, Ungheni.
Consumatorii racordaţi pe aducţiunea Timişeşti, respectiv localităţile Podu Iloaiei, Leţcani şi Valea Lupului vor putea beneficia, cu restricţii, de apă potabilă din reţeaua publică de alimentare. In acest caz, RAJAC Iaşi va aduce apă potabilă în cisterne mobile tuturor celor care vor solicita acest lucru.
Nu vor fi afectaţi de aceste restricţii consumatorii din Copou, Centru Civic, Tătăraşi, Metalurgie, Ciric, Cuza Vodă şi Aroneanu.
Echipele de intervenţie ale RAJAC depun eforturi susţinute pentru a limita perioada de întrerupere a alimentării cu apă a localităţilor afectate.
În vederea evitării efectelor negative cauzate de lipsa apei, R.A.J.A.C. Iaşi roagă consumatorii afectaţi să-şi creeze rezerve de apă pentru perioada de întrerupere.


Niciun comentariu: